Laatste update 21 juni 2020, 18:58
79

Islamitische studenten uit Rotterdam wordt toegang tot VS geweigerd

Twee Rotterdamse hbo-studenten die een rondreis door Amerika wilden gaan maken, mochten ondanks dat ze over een geldig visum beschikten de Verenigde Staten niet in. Na aankomst op JFK Airport in New York werd hen de toegang tot het land ontzegd. ‘Omdat we moslim zijn’, alsdus de jongens.

De twee vlogen afgelopen weekend via Londen naar New York. In Londen was een van de jongens al een half uur ondervraagd door Homeland Security alvorens hij op het vliegtuig naar Amerika stapte. Eenmaal in New York werd een van hen weer apart genomen en maar liefst zes uur lang ondervraagd. Onder andere over een bedevaart naar Saudi-Arabië die hij vijf jaar geleden heeft gemaakt. Vervolgens zouden ze 10 uur lang in een ruimte zijn gezet. “We moesten met onze rug naar elkaar zitten en mochten niet naar elkaar kijken. We werden behandeld als terroristen”, aldus de jongens.

Nadat hen de toegang tot het land was ontzegd werden ze door de politie geëscorteerd naar een vliegtuig en vlogen de jongens terug naar Londen. Vanaf Heathrow Airport deden de ze hun verhaal.

Bron: RTV Rijnmond

Geef een reactie

Laatste reacties (79)