Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Islamitische Universiteit stuurt vrouwen weg na klacht seksuele intimidatie

  •  
25-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
unirotterdam300.jpg
'Studentes passen niet in de cultuur' ... Bestuurder verheven boven waarheid
Twee studentes zijn na een klacht over seksuele intimidatie zelf van school gestuurd. De juiste procedure wanneer een student seksuele intimidatie ervaart is dat men naar de vertrouwenspersoon stapt en een klacht indient bij de klachtencommissie van de universiteit. Bij deze studenten zijn beide wegen geblokkeerd, en lijkt de school partij te kiezen voor de beschuldigde bestuurder.
De twee studentes zeggen dat het lid van het College van Bestuur tot twee keer toe op dreigende toon seksuele toespelingen maakte.”
Het bestuur zou zijn betrokken in het voorval. De intimidatie zou volgens de vrouwen begin juni zijn geweest in aanwezigheid van een ander bestuurslid.
Volgens de studentes raakte de bestuurder geïrriteerd, stond op en dreigde voor de vrouwen zijn riem los te maken. In het Turks zou hij vervolgens naar een ruimte dichtbij hebben gewezen en in het Turks hebben gezegd: “Ga naar achteren, ik zal het jullie geven.”
De bestuurder zou niet veel later geprobeerd hebben alsnog zijn zin te krijgen. “Of jullie willen of niet, jullie zullen door mijn handen gaan.” Zo blijkt uit het dossier dat in handen is van het Algemeen Dagblad. De vrouwen eisen hun opleiding ‘Islamitische Wetenschappen af te kunnen ronden. Maar volgens de universiteit passen de studentes ‘niet binnen de cultuur’.
De vrouwen vonden nergens gehoor met hun klachten. Er was niet eens een vertrouwenspersoon beschikbaar. De mannen van het bestuur zeiden simpelweg: Jullie liegen. En als straf worden ze van de opleiding verwijderd.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.