Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël behandelt Nederlandse journalist 'als hond'

  •  
11-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
David Poort (BNR, Al Jazeera) zat 18 uur vast, omdat hij verslag deed van de Gaza Flotilla actie... Ook PvdA-raadslid ten onrechte opgepakt
De Nederlandse journalist David Poort heeft in Israël achttien uur vastgezeten. Poort deed verslag van de Free Gaza Flotilla. Nadat actievoerders die via de zee de Gazastrook probeerden te bereiken door Griekenland werden tegen gehouden, besloten ze naar Israël te vliegen. Bij aankomst in Tel Aviv werd iedereen van wie vermoed werd een activist te zijn, afgevoerd.
David Poort is zes uur in een bloedheet busje vastgehouden. Tegenover Al Jazeera verklaart hij behandeld te zijn als honden. Na een twee uur durende rit, arriveerden de activisten bij de gevangenis. Daar werd iedereen ondervraagd en gedwongen een formulier te ondertekenen waarin ze beloven geen protestacties te voeren in Israël.
Het Utrechtse PvdA-raadslid Gadiza Bouazani is dinsdag opgepakt in Israël. Zij was onderweg naar haar vakantiebestemming, meldt NOS , maar haar Arabische achternaam ‘zorgde voor verwarring’. Ze zat per toeval met een aantal activisten in het vliegtuig, waardoor ze de nacht in de cel moest doorbrengen.
Israël houdt na drie dagen nog ten minste 81 activisten gevangen, meldt de Israëlische krant Haaretz.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.