13

Israël beukt door met nieuwe stad op Jordaanoever

VN-veiligheidsraad roept Israël op onmiddellijk een streep te trekken door de plannen in Gush Etzion

Israël heeft goedkeuring gegeven voor de bouw van een stad op de Westelijke Jordaanoever. In de regio Gush Etzion worden 523 woningen gebouwd bestemd voor 25.000 inwoners waarmee het gaat behoren tot de grotere nederzettingen op Palestijns gebied.

Voorzitter David Perelvan van de regionale raad van Gush Etzion maakte het besluit van de regering donderdag bekend. De plannen voor de bouw begonnen volgens hem al in 2000 en moeten nu worden doorgezet.

In Gush Etzion staan al meer dan 20 Israëlische nederzettingen. Volgens de organisatie Vrede Nu, die tegen de plannen is, komen de huizen op de plaats waar nu ongeveer tien caravans staan.

De VN uitte woensdag nog flinke kritiek op Israël vanwege de aangekondigde bouwplannen. Ze vinden het een provocatie voor een zogeheten tweestatenoplossing. Leden van de Veiligheidsraad riepen Israël woensdag nog op onmiddellijk een streep te trekken door de plannen.
Nu.nl: Israël begint bouw nieuwe stad Jordaanoever

cc-foto: Aslan Media

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)