Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël blokkeert - weer - Gaza Flotilla

  •  
04-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
freegaza300.jpg
Marine houdt Ierse en Canadese boten ver voor de kust van de Gazastrook tegen
De Israëlische marine heeft twee zeilboten, die deel uit maakten van de Free Gaza Flotilla, tegengehouden. Ver voor de kust van de Gazastrook heeft Israël de Ierse en de Canadese boten geënterd en de 27 Pro-Palestina activisten opgepakt. Dat meldt onder meer de Volkskrant. De activisten wilden medische hulpgoederen ter waarde van zo’n 22.000 euro naar het gebied brengen.
Beide boten waren nog ongeveer 80 kilometer van de Gazastrook verwijderd toen de Israëlische marine besloot in te grijpen. Hiervoor had het de kapiteinen van de boten al gesommeerd de koers te verleggen richting Israël of Egypte. De boten waren vertrokken vanuit Turkije. Een poging eerder dit jaar om de blokkade te doorbreken mislukte, nadat Israël de druk op diverse landen had opgevoerd om deelnemende boten niet te voorzien van een uitvaarbewijs.
Vorig jaar vielen er negen doden bij een soortgelijke poging om de illega blokkade van Gaza door Israël te doorbreken. Israëlische commando’s bestormden toen de boten. De doden vielen destijds alleen op de Turkse boot, de Mavi Marmara.
cc-foto: Edo Medicks

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.