Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël bombardeert redacties internationale media op Gazastrook

  •  
15-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
gazajazeera
De Israëlische luchtmacht heeft op de Gazastrook een gebouw platgegooid waar verscheidene internationale media kantoor hielden. Onder meer persbureau Associated Press en de nieuwszender Al Jazeera zijn door de aanval hun lokale redactieruimte kwijtgeraakt. Volgens Al Jazeera is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen bij de aanval.
De mensen die in het gebouw aan het werk waren, kregen een uur voor de luchtaanval de waarschuwing dat ze moesten vertrekken. Behalve kantoorruimte waren er ook verscheidene appartementen in het gebouw.
Bij een eerdere Israëlische luchtaanval op zaterdag op het Palestijnse vluchtelingenkamp Al-Shati kwamen acht kinderen en twee vrouwen om het leven. Op de Gazastrook zijn sinds maandag zeker 139 mensen gedood. Onder hen zijn 39 kinderen.
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.