99

Israël boos om Zweedse erkenning Palestina

Israël vindt dat Zweden het probleem alleen maar groter maakt ... De VN bekrachtigde in 2012 al de Palestijnse staat maar het Westen is afwachtend

De Zweedse ambassadeur in Israël wordt op het matje geroepen door het land wegens het Zweedse streven om Palestina te erkennen als staat.

Op zijn eerste werkdag zei de nieuwe Zweedse premier Stefan Löfven dat zijn land binnenkort Palestina zal gaan erkennen, nadat de Algemene Vergadering van de VN in 2012 middels resolutie 67/19 al Palestina als soevereine staat bekrachtigde. Volgens Avigdor Levi, minister van Buitenlandse Zaken voor Israel, kan de Zweedse premier zich beter bezighouden met de doden die vallen als gevolg van IS. De Israëliër denkt dat de Zweedse premier geen moeite heeft gedaan om het conflict tussen Palestina en Israël te begrijpen en dus kwam hij te snel met zijn uitspraken.

Mocht Zweden doorzetten, dan wordt dat land de eerste grote West-Europese staat die de staat Palestina erkent. In Nederland is de discussie ook gaande omtrent het wel of niet erkennen van Palestina als staat: zowel PvdA als D66 lieten zaterdag al weten open te staan voor erkenning van Palestina als staat. Maar concrete stappen lijken beide partijen vooralsnog niet te nemen.

NU.nl Zweden gaat Palestina als staat erkennen

Cc-foto: Flickr Socialdemokrater

Geef een reactie

Laatste reacties (99)