94

Israël en Hamas verklaren elkaar via Twitter de oorlog

Leider van militaire vleugel Hamas Ahmed Jabari geliquideerd ... Bij andere aanvallen minimaal 8 doden, waaronder kind van BBC journalist

Terwijl Israël bezig is met een offensief tegen de top van Hamas, verklaren de rivalen elkaar via Twitter de oorlog. In een twitterconversatie is te lezen dat een woordvoerder van Israël Defense Forces (IDF) waarschuwt dat leden van Hamas zich maar beter niet op straat moeten bevinden. Een woordvoerder van de Alqassem Brigade antwoordt dat ze Israëlische leiders en soldaten zullen treffen, waar ze zich ook bevinden.


Het geweld is de laatste weken weer opgelopen. Vandaag is de leider van de militaire vleugel van Hamas Ahmed Jabari geliquideerd met een raketaanval op zijn auto. Bij andere luchtaanvallen kwamen minimaal acht Palestijnen om, waaronder twee kinderen. Een van die kinderen zou het kind zijn van een BBC journalist.

Update donderdag 15.45 uur
Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) zegt vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat erkenning van de Palestijnse Autoriteit als staat door de VN ‘ontijdig en onverstandig’ is. De Palestijnen hebben nu een waarnemersstatus, maar zouden met de erkenning van de VN de status van een ‘niet-lidstaat’ krijgen. “De effecten zijn per saldo negatief”, schrijft Timmermans in zijn brief.

NOS: Offensief Israël tegen top Hamas

Geef een reactie

Laatste reacties (94)