Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Israël, niemand gelooft jullie meer'

  •  
06-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
575 keer bekeken
  •  
norris300.jpg
Ierse politicus David Norris haalt ongekend fel uit naar wereldleiders om gebrek aan kritiek op Israël
De Ierse politicus David Norris heeft in het Ierse Hogerhuis (Seanad Éireann) hard uitgehaald naar Israël. Hij benadrukte in zijn felle speech niet anti-Israël te zijn, níet antisemitisch, maar pro-mensenrechten. Juist daarom kan hij het niet uitstaan dat wereldleiders toekijken, terwijl in de Gazastrook het ene na het andere mensenrecht wordt geschonden door Israël.
Norris haalt onder meer de beschietingen van VN-scholen aan, waarbij talloze Palestijnse burgers om het leven kwamen en nog meer gewond raakten. De inwoners van Gaza zijn door het Israëlische leger opgeroepen om huis en haard te verlaten, omdat ze gebombardeerd zouden worden. Hierna vluchtten ze onder meer naar VN-gebouwen omdat ze hier veilig zouden zijn. Het IDF heeft meerder malen (17 keer) de coördinaten heeft gekregen van die gebouwen. Achteraf zeggen ‘oeps, sorry, dat we per ongeluk onschuldige kinderen en burgers hebben geraakt’, is schandalig, aldus Norris.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.