Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël spreekt kolonel die Palestijnse tiener in de rug schoot vrij

  •  
12-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshotbewakings
Een Israëlische militaire rechtbank heeft een kolonel vrijgesproke n van het doodschieten van een Palestijnse tiener. De 17-jarige Mohammed Kasbeh gooide op 3 juli 2015 in al-Ram met stenen naar het pantservoertuig van de kolonel. Volgens verklaringen van het IDF stapten de kolonel en een andere soldaat toen uit het voertuig, waarna ze in de lucht schoten en eisten dat de jongen zou stoppen. Toen hij dat niet deed, bleef gooien en ‘een gevaar vormde’, zouden ze op hem hebben geschoten. Volgens de militaire procureur heeft kolonel Israel Shomer de jongen niet met opzet gedood.
Uit videobeelden van een nabijgelegen tankstation, die vrijgegeven werden door een Israëlische ngo B’Tselem blijkt echter dat Kasbeh reeds op de vlucht geslagen was en geen gevaar meer vormde voordat de schoten werden gelost. Mohammed Kasbeh werd gedood door twee schoten in de rug en een in het hoofd.
Afbeelding: screenshot bewakingsvideo

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.