Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël staakt oproep massa-remigratie Amerikanen

  •  
03-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
vlag300.jpg
Campagne om zoveel mogelijk joodse Amerikanen naar het 'Beloofde Land' te krijgen, stuitte bij joodse Amerikanen op veel weerstand
Israël heeft haar campagne om zoveel mogelijk joodse Amerikanen over te halen te remigreren naar Israël stop gezet. Naar verluidt omdat de campagne op veel weerstand van joodse Amerikanen stuitte. Zo zouden ze het gevoel hebben gekregen niet in de Verenigde Staten thuis te horen.
Israël zette verschillende video’s en posters in om joodse Amerikanen duidelijk te maken dat de Verenigde Staten verkeerde invloed op hun heeft. Het Jodendom zou worden bedreigd doordat grenzen zouden vervagen. Zo is er bijvoorbeeld een filmpje te zien van een joods meisje dat denkt dat het joodse Chanoeka hetzelfde is als Kerstmis. 
De Israëlische regering heeft inmiddels officieel haar excuses aangeboden aan de Amerikanen en zegt dat het niet de bedoeling was om mensen te kwetsen. 
cc-foto: James Emery

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.