99

Israël stopt doorbetaling belastinggeld aan Palestijnen

Dat de Palestijnen zich hebben gemeld als lid van het Internationale Strafhof, wordt door Israël met een zwaar middel bestraft. 

De Israëlische premier Netanyahu is woedend over de stappen van de Palestijnen om zich aan te melden als lid van het Internationale Strafhof. Hij zal, zo zegt hij, niet toestaan dat ‘Israëlische soldaten en officieren naar Den Haag worden gesleept’. Om de Palestijnen te straffen voor hun gewenste lidmaatschap heeft hij per direct de doorbetaling van belastinggeld aan hen stopgezet. Dat schrijft Trouw maandag.


Het Palestijnse bestuur is per direct zonder inkomsten komen te zitten. Per maand int Israël 100 miljoen euro namens de Palestijnen. Het stopzetten hiervan wordt door de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat gekwalificeerd als ‘een volgende oorlogsmisdaad’.

Als Netanyahu doorzet zal het Palestijnse bestuur vernietigd worden, en draait Israël zelf op voor de kosten van het onderwijs, gezondheidszorg en andere voorzieningen voor alle ruim 4 miljoen Palestijnen, zegt de Palestijnse onderhandelaar.

Netanyahu zal de volledige verantwoordelijkheid hebben voor de Palestijnen op de Westoever, in Gaza en in Oost-Jeruzalem.

Trouw: Woedend Israël draait de geldkraan dicht

Cc-foto: Israel Defence Forces

Geef een reactie

Laatste reacties (99)