Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israël werft 10.000 propaganda-agenten in Europa

  •  
28-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
israelvlag_300.jpg
Extreem-rechtse minister van Buitenlandse Zaken wil publieke opinie manipuleren
Israëlische ambassades in tien Europese landen hebben de opdrahct gekregen ieder duizend burgers te werven die in het publieke debat het beleid van de joodse staat gaan verdedigen. De actie is onderdeel van een nieuw pr-offensief om verdere afbreuk van het imago tegen te gaan.
Volgens The Guardian, die de hand wist te leggen op de vertrouwelijke informatie, heeft de extreemrechtse minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman opdracht gegeven tot het opmerkelijke initiatief. De te werven burgers worden ‘bondgenoten’ genoemd die het beleid actief moeten gaan promoten in de media en tijdens debatten. Gedacht wordt aan journalisten, academici en studenten. Of de ‘bondgenoten’ betaald krijgen voor hun werkzaamheden is onduidelijk.
Het gaat om tien Europese landen waaronder het Verenigd Koninkrijk. Of Nederland er ook onder valt is onbekend. Daarnaast krijgen ambassades in Londen, Parijs, Berlijn, Madrid en Rome extra geld om lobbyïsten en pr-mensen in te huren. Die moeten naast promotiewerk ook de aandacht vestigen op onderwerpen die Israël graag op de politieke agenda ziet zoals de mensenrechtenschendingen in de Arabische wereld en Iran.
cc-foto: David Ortmann

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.