Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Israël wilde etnische zuivering'

  •  
25-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
523 keer bekeken
  •  
palestine300.jpg
Uit nieuwe gelekte documenten blijkt dat Israël haar eigen Arabische onderdanen als ruilmiddel wilde inzetten bij vredesonderhandelingen
Tijdens gesprekken tussen de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni en de Palestijnse premier Ahmed Qorei in 2008 stelde Livni twee maal voor om Israëlische Arabieren naar Palestijns grondgebied te verplaatsen. Qorei ging niet akkoord met het voorstel.
Eén op de vijf bewoners in Israël is Arabier. Bij de oprichting van de Joodse staat in 1948 zijn ze er blijven wonen. Opvallend is dat hoewel ze de Israëlische nationaliteit hebben, Israël toch van ze af wil.
Uit documenten die de Britse krant The Guardian en de Arabische nieuwszender Al-Jazeera naar buiten hebben gebracht blijkt dat de Palestijnse Autoriteit veel concessies heeft willen doen om tot een vredesregeling met Israël te komen in de vorm van een twee staten oplossing.
De documenten melden ook dat Condoleezza Rice, destijds de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, tijdens de vredesonderhandelingen voorstelde om de Palestijnen een ‘nieuwe thuis’ te geven in Zuid-Amerika.
cc-foto: Michael

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.