Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlische Hof: Grootste buitenpost Westbank moet weg

  •  
02-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Migron_300.jpg
Het is voor het eerst dat het Hooggerechtshof de Israëlische staat beveelt om een buitenpost te ontmantelen
Het Israëlische Hooggerechtshof heeft dinsdag bepaald dat Migron, de grootste Israëlische buitenpost op de Westbank moet worden afgebroken. Deze moet voor april 2012 worden afgebroken omdat die volgens het hof illegaal op Palestijns grondgebied is gebouwd. In Migron wonen zo’n vijftig families, ongeveer 250 mensen.
Het is voor het eerst dat het hof bepaalt dat de staat een Israëlische nederzetting moet opdoeken. De Israëlische krant Ha’aretz schrijft dat de beslissing mogelijk tot een politieke storm zal leiden. NRC schrijft:
“De regering steunt op de kolonistenbeweging, de minister van Buitenlandse Zaken Avigodor Lieberman woont zelfs in een kolonie. De regering van premier Benjamin Netanyahu zal waarschijnlijk gaan onderzoeken hoe zij onder deze uitspraak van het Hooggerechtshof uit kan komen. Ze hebben in ieder geval ruim de tijd gekregen daarvoor. Het is dus afwachten of Migron inderdaad ontmanteld gaat worden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.