Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlische regering eist onvoorwaardelijke steun van joden over de hele wereld

  •  
23-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
lieb_300.jpg
Minister van Buitenlandse Zaken doet oproep in Londen
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, heeft op een bijeenkomst in Londen gesteld dat hij verwacht dat alle joden waar ook ter wereld onvoorwaardelijke steun bieden aan Israël. Ze moeten die steun geven ongeacht wat voor regering er aan de macht is.
Volgens Lieberman, tevens leider van de extreemrechtse regeringspartij Israël Ons Thuis, is kritiek op Israël toegestaan maar verwacht hij dat joden in de eerste plaats de regering steunen.
Lieberman deed zijn uitspraken op een bijeenkomst gesponsord door de Britse afdeling van het Joods Nationaal Fonds. Hij reageerde ermee op protesten van progressieve Britse joden tegen zijn spreekbeurt.
De links-zionistische jongerengroep Habonim Dror stelt in een online petitie dat de activiteiten van het Joods Nationaal Fonds, zoals het steunen van huisuitzettingen van Palestijnse gezinnen in Oost-Jeruzalem, de kans op vrede bedreigen. Dat alles meldt de Israëlische krant Haaretz.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.