7

Israëlische zender lanceert hondenkanaal

Troost je hond met 'realityshows' over het 'echte leven' buiten op de grasmat

De Israëlische zender DogTV heeft een kanaal gelanceerd voor uitsluitend honden. Het is bedoeld voor baasjes die hun kroost niet in alle saaiheid willen achterlaten.


De zender werd vorig jaar al in San Diego gelanceerd en is nu ook beschikbaar in Californië. Alle programma’s duren zo’n zes minuten en zijn door een kynoloog in elkaar gezet. Volgens deze ‘hondenwetenschappers’ worden de honden gelukkig van deze filmpjes en voelen ze zich minder alleen.

Gilad Neumann, directeur van de DogTV meent dat de zender wel degelijk een andere invloed heeft dan andere televisiezender, want niet iedere zender is geschikt voor honden zoals veel mensen misschien denken.

Animal Planet toont vaak gewelddadige beelden van dieren die worden gedood en daar kunnen honden door uit hun doen raken. Veel mensen laten bijvoorbeeld CNN aanstaan, maar ook daarvan raken honden van streek. Ook kunnen reclames erg luid en irritant zijn voor honden.”

The Independent: No cats allowed! TV channel for dogs launches in Israel

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)