Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IT-bedrijven vragen offers van oudere werknemers

  •  
07-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
ANP-IT300.jpg
Video: Momenteel sprake van scheefgroei tussen salarissen van starters en oude werknemers ... Bedrijven vragen medewerkers deel salaris in te leveren
De Nederlandse afdeling van het automatiseringsbedrijf Capgemini gaat flink snijden in de salarissen van voornamelijk oudere werknemers. Het gaat om ongeveer 400 werknemers. Ook het IT-bedrijf Ordina zal oudere werknemers vragen om een deel van het salaris in te leveren. Met deze maatregel hopen de bestuurders jongere en goedkopere krachten te kunnen aantrekken, dat meldt Het Financieele Dagblad vandaag.
Bekijk de video in andere formaten. Volgens Capgemini bestuurder Jeroen Versteeg is er momenteel sprake van scheefgroei tussen salarissen van starters en oude werknemers. Sinds de kredietcrisis is uitgebroken zijn de salarissen in de IT-sector behoorlijk gedaald, terwijl overwegend oudere werknemers die loonvermindering ontzien. Daarmee komt volgens Versteeg het voorbestaan van het bedrijf in gevaar en zal er een nieuwe reorganisatie moeten plaatsvinden.
De salarisvermindering is niet afdwingbaar, maar het alternatief is volgens de bestuurder nog drastischer. De werknemers worden voor de keuze gesteld om tot 10% in te leveren of gedwongen ontslagen te worden. Versteeg: ‘Het is geen verplichting, maar een vraag. Ik geloof niet in het continu ontslaan van mensen. Ik geloof echt dat dit in het belang is van de continuïteit van het bedrijf.’

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.