8

Italiaanse bedreigd na deelname missverkiezing met baby

Een Italiaanse schoonheidskoningin is het doelwit van online bedreigingen en beledigingen, nadat ze tijdens haar deelname aan de Miss Italië-wedstrijd haar zes maanden oude baby in een draagdoek bij zich droeg. ‘Onnatuurlijk’, kreeg Alessia Spagnulo naar haar hoofd geslingerd, ‘blijf gewoon huismoeder’.

Daar bleef het niet bij. Ook kreeg de 24-jarige te horen dat ze ‘het verdient om te sterven hiervoor’. Volgens Spagnulo begonnen de bedreigingen en het getreiter nadat ze had gezegd trots te zijn de eerste deelneemster in de geschiedenis van de missverkiezing te zijn die haar baby bij zich droeg.

Dat was overigens geen uitgekookt statement, maar simpelweg een samenloop van omstandigheden. Tijdens de verkiezing was Spagnulo’s man aan het werk en ook haar moeder kon niet oppassen, en dus besloot ze haar dochter gewoon mee te nemen. Andere deelnemers boden aan om op het kindje te passen terwijl Spagnulo in badkleding op het podium stond, maar daarop dacht ze: ‘Waarom zou ik haar verstoppen?’

Hoewel een deel van het publiek het dus niet kon verkroppen dat Spagnulo niet thuis achter het aanrecht was gebleven, dacht de jury daar heel anders over. Uit de 130 deelnemers aan de voorronden, werd Spagnulo een van de 18 vrouwen die door naar de volgende ronde mochten. ‘We bieden deze kans graag aan iedereen en belonen schoonheid en talent,’ aldus de organisatie, die overigens in 1987 zelf nog een uiteindelijke winnaar haar titel ontnam omdat ze een kind bleek te hebben.

Na afloop liet Spagnulo weten ‘erg gekwetst’ te zijn door alle negatieve opmerkingen, maar nergens op te reageren. Ook zei ze: ‘Mijn boodschap aan andere moeders is dat je dromen ook kunnen uitkomen wanneer je een kind hebt en duizend taken die daarbij komen kijken.’

Bron: The Independent

Geef een reactie

Laatste reacties (8)