36

Italiaanse Israël-fanaat onthoofdt huishoudster

Gruwelijke moord in Rome ... Geradicaliseerde moordenaar wilde afreizen naar Gaza om Hamas te bevechten

In Rome werd zondag een Oekraïense huishoudster onthoofd door een bewoner van het complex waar ze werkte en woonde. De dader, die camouflagekleding droeg, maakte zich uit de voeten maar werd kort daarop doodgeschoten door de politie. Nu blijkt het te gaan om een doorgedraaide Israël-fanaat.


De 35-jarige IT-werker Federico Leonelli logeerde sinds enige tijd bij een collega omdat hij met persoonlijke problemen kampte. De laatste dagen hield hij gewapend met een mes een soort gevechtsoefeningen in de tuin van het complex. Het slachtoffer, de 38-jarige Oksana Martsenyuk maakte kenbaar dat ze bang voor hem was maar die waarschuwing werd door de huiseigenaar genegeerd.

Zondagochtend viel Leonelli haar aan met een hakmes en onthoofde haar. De buren hoorden haar gegil en alarmeerden de politie. Agenten zagen dat de verdachte in zijn auto wilde ontsnappen en hen bedreigden met het hakmes. Hij werd getroffen door politiekogels en overleed in het ziekenhuis.

Dinsdag werd duidelijk dat Leonelli bezeten was van militaria en de oorlog in Gaza. Hoewel van oorsprong atheïst had hij sinds enige tijd zijn ‘joodse wortels’ ontdekt, vertelde zijn gastheer aan de media. Hij bestudeerde intensief joodse religieuze teksten en keek langdurig naar online video’s van rabbi’s over Gaza en de Palestijnen. Twee keer probeerde hij tevergeefs een visum te krijgen om zich bij het Israëlische leger te voegen en aan de zijde van de soldaten tegen Hamas te vechten, schrijft de Italiaanse krant Repubblica.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)