Laatste update 15:56
26

Italiaanse politie neemt Nederlandse Prosecco Pringles in beslag

De Italiaanse politie heeft een partij Pringles in beslag genomen omdat er Prosecco was toegevoegd aan de chips. De honderden verpakkingen waren afkomstig uit Nederland. De Italiaanse minister van Landbouw spreekt van ‘identiteitsdiefstal’ door de chipsbakker. De partij wed op het spoor gekomen na een onderzoek door de Italiaanse warenautoriteit ICQRF.

Prosecco is een beschermde aanduiding die alleen gebruikt mag worden met toestemming van de prosecco-boeren uit de regio Veneto waar de bubbelwijn vandaan komt. De ultrarechtse president van de regio meldde geschokt op Facebook dat de verpakking van de Pringels als ingrediënt ‘prosecco-poeder’ vermeldde. Alleen al de suggestie van prosecco poeder te maken is in Italië vermoedelijk al een cultureel misdrijf.

Prosecco Pringles werden vorig jaar in Engeland op de markt gebracht als Kerst-snack. Of ze net zo authentiek naar bordkarton smaken als het origineel is onbekend. Het bedrijf zegt niet van plan te zijn de chips nog eens te maken. De Italianen zweren de jacht op de criminele snack niettemin voort te zetten. Het hoofd van de ICQRF verwacht nog duizenden verpakkingen te confisqueren.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)