Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter Italië veroordeelt politicus: racisme is geen mening

  •  
21-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
ITALY MIGRANTS COMMEMORATION

© 2013-10-21 00:00:00 epa03918418 Italian Integration Minister Cecile Kyenge attends a ceremony commemorating the migrants who drowned off the southern Italian island of Lampedusa in Agrigento,

Voormalig minister van Integratie in Italië, Cécile Kyenge, kreeg bij haar aanstelling als minister een hoop racistische bagger over zich heen. Ook van collega’s waaronder Europarlementariër Mario Borghezio die zeer racistische en haatdragende opmerkingen maakte. Dat is hem nu op een veroordeling komen te staan. De rechter heeft donderdag besloten dat Borghezio Kyenge 50.000 euro moet betalen vanwege zijn racistische bejegening. Daar komt ook nog een bekeuring van 1000 euro overheen voor laster.
In 2013 zei Borghezio op de radio over Kyenge: “Afrikanen zijn Afrikanen en ze behoren tot een gehele etniciteit die anders is dan de onze. Ze hebben geen goede genen geproduceerd. Ook meent hij dat Kyenge een baan heeft afgepakt van een “Italiaanse” dokter, omdat zij als, in zijn ogen, niet-Italiaan als dokter heeft gewerkt. Bij een andere gelegenheid zei Borghezio over Kyenge dat ze Italië “de tribale tradities uit Congo wil opleggen”.
Kyenge heeft bij haar aanstelling een hoop racisme over zich heen gekregen. Zo kreeg ze bijvoorbeeld bananen naar zich toegegooid, werd er op Facebook opgeroepen tot haar verkrachting en vergeleek een senator haar met een Orang Oetang.
Borghezio, die lid is van de extreemrechtse Lega Norte, is geen onomstreden figuur. In het verleden prees hij nog delen van het manifest van terrorist Anders Breivik, die in Utoya 77 mensen om het leven heeft gebracht.
Kyenge was de eerste zwarte minister van Italië.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.