Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italiaanse vrouwen: 'Berlusconi besmeurt ons imago'

  •  
13-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
ANP-Berlusconiprotest_300.jpg
Duizenden vrouwen betogen tegen hun premier vanwege zijn seksschandalen
Op meer dan tweehonderd plaatsen in Italie zijn vrouwen zondag de straat op gegaan om te protesteren tegen premier Silvio Berlusconi. Honderdduizenden vrouwen waren op de been. Ze vinden dat de premier hun waardigheid aantast en hun een slechte reputatie aanmeet als prostituees.
De Italiaanse vrouwen willen dat de 74-jarige premier zo snel mogelijk vertrekt. Ze liggen met spandoeken de straat op met teksten als: ‘Italië is geen bordeel’ en ‘Genoeg’. Een betogende vrouw in Milaan legt uit:
We zijn hier om te zeggen dat niet alle Italiaanse vrouwen zijn zoals de prostituees van Berlusconi. Het is een afschuwelijk imago dat we krijgen opgedrongen. We zijn het mikpunt van spot aan het worden in de wereld.
Berlusconi ligt momenteel zwaar onder vuur vanwege het onderzoek over machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie van minderjarigen. Hij zou een 17-jarig meisje hebben betaald voor seks. Het onderzoeksdossier van de affaires ligt inmiddels bij de onderzoeksrechter. AD: Italiaanse vrouwen betogen tegen Berlusconi

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.