Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italianen woest om Charlie Hebdo cartoon na aardbeving

  •  
02-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
337 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-02-om-21.06.47
Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo heeft opnieuw voor de nodige ophef gezorgd, dit keer in Italieë. Het blad publiceerde een spotprent over de aardbeving in het midden van Italië, waarbij het dorp Amatrice compleet werd verwoest. ‘Hoe kan men in godsnaam een karikatuur van de doden maken?’, vraagt de burgemeester van Amatrice, Sergio Pirozzi, zich af. Volgens hem is de cartoon als ‘walgelijk en pijnlijk’.
In de nieuwste editie van Charlie Hebdo staat een tekening van bloedige en deels bedolven slachtoffers van de aardbeving, met daarboven namen van pastagerechten als ‘penne met tomatensaus’ of ‘lasagne’. De cartoon kreeg de titel ‘Aardbeving op zijn Italiaans’ mee. Op de Facebookpagina van het tijdschrift wordt inmiddels door duizenden Italianen met afschuw gereageerd op de nieuwste spotprent.
Inmiddels heeft Charlie Hebdo gereageerd op de ophef door te stellen dat niet de spot werd gedreven met de slachtoffers, maar met de corruptie. De reactie kwam in de vorm van een nieuwe cartoon, met als bijschrift: ‘Het is niet Charlie Hebdo die jullie huizen gebouwd heeft, maar de maffia.’
Schermafbeelding-2016-09-02-om-21.24.04
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.