Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italië draait Berlusconi's machtsgreep met bushokje terug

  •  
31-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Berlusconi_300_04.jpg
La Repubblica rept over 'het einde van een tijdperk'
De macht van Berlusconi in Rome lijkt ten einde nu niemand meer rekening houdt met zijn verzoek om geen bushalte voor zijn huisdeur te plaatsen. De ex-premier van Italië wist de bushalte Via del Plebiscito te laten verwijderen voor zijn Palazzo Grazioli. Na zijn aftreden eiste oppositieleider Pierluigi Bersani dat de bushalte terug kwam.
De Italiaanse krant La Repubblica rept vandaag over ‘het einde van een tijdperk’ nu Berlusconi’s macht niet groot genoeg lijkt om de terugkeer van bushalte tegen te houden. 
In 2009 kreeg Berlusconi het voor elkaar de bushalte te laten verwijderen. De halte is één van de drukste van de Italiaanse hoofdstad. Winkeliers uit de omgeving en boze burgers voerden sindsdien protestacties tegen de machtsgreep van Berlusconi. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.