12

Italië: Khadaffi ‘hoogstwaarschijnlijk’ gewond

UPDATE: Khadaffi laat via een audiofragment weten ongedeerd te zijn

De Libische leider Muammar Khadaffi is ‘hoogstwaarschijnlijk’ gewond geraakt door een bombardement en heeft Tripoli verlaten. Dat meldt de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini.

Frattini heeft contact gehad met de Italiaanse bisschop Giovanni Innocenzo Martinelli. De geestelijke heeft goed contact met Khadaffi en de Libische machthebbers. Zo was hij aanwezig bij de begrafenis van zijn jongste zoon.

Saif al-Arab (29) was omgekomen bij een raketaanval op zijn huis. Vermoed werd dat ook Khadaffi bij de aanslag gewond was geraakt, maar hij verscheen kort geleden nog op de staatstelevisie.

Libië heeft de uitlatingen van de Italiaanse autoriteiten onmiddellijk tegengesproken.

Het is nonsens. De leider is goedgeluimd. Hij leidt het land elke dag. Hij is absoluut niet verwond”, verklaarde zegsman Mussa Ibrahim.

Update zaterdag 14 mei

Khadaffi liet zaterdag via een audiofragment weten ongedeerd te zijn. “Ik bevind me op een plek waar je me niet kunt bereiken en kunt doden”, zo luidt het fragment. Dat meldt Britse krant The Independent. F16’s hebben donderdag zijn huis in Bab al-Aziziya in Tripoli gebombardeerd. Volgens Khadaffi zijn bij die aanslag drie journalisten omgekomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)