Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italië: Stop met bombardementen Libië

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Libië_bombardement300.jpg
Aanvallen staken om humanitaire hulp te bieden, zegt minister van Buitenlandse Zaken Frattini. Italiaanse deelname aan NAVO-missie politiek omstreden
De aanvallen op Libië moeten worden gestaakt om ‘humanitaire corridors’ in te richten voor hulp aan de burgerbevolking. Dit heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Franco Frattini, gezegd tegen de Kamer van Afgevaardigden in Rome, bericht de Volkskrant woensdag.
Als de bombardementen stoppen kan ook hulpverlening worden geboden op plaatsen die nu verstoken zijn van hulp, zoals buitenwijken van de stad Misurata, aldus de bewindsman.
De Volkskrant meldt verder dat Frattini de NAVO, die Libië de afgelopen maanden heeft gebombardeerd, ook om opheldering vraagt over de burgerdoden die recent zijn gevallen. Italië is deelnemer van het eerste uur aan de NAVO-operaties tegen het bewind van dictator Muammar Khadaffi, maar dat is politiek omstreden. Umberto Bossi, leider van de kleinere partij in de centrumrechtse coalitie, eiste afgelopen weekend nog dat Italië stopt met de interventie, aldus de Volkskrant.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.