Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italië verklaart homo's een gevaar op de weg

  •  
11-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Een homoseksuele man is een nieuw rijbewijs geweigerd vanwege geaardheid
Een homoseksuele man in Italië, Cristian Friscina, is een nieuw rijbewijs geweigerd. Volgens de autoriteiten in zijn woonplaats Brindisi is de man niet geschikt om een auto te besturen vanwege zijn geaardheid. Homoseksualiteit zou een psychische aandoening zijn, waardoor de verkeersveiligheid in het geding is.
Tijdens zijn dienstplicht vertelde Friscina dat hij homo was, waarop hij in een militair ziekenhuis is onderzocht. Volgens de artsen zou Friscina de veiligheid van medeweggebruikers in gevaar kunnen brengen. De autoriteiten in Brindisi besloten daarop dat de man geen nieuw rijbewijs krijgt.
Het is niet de eerste keer dat in Italië een homoseksuele man geen rijbewijs krijgt vanwege zijn geaardheid. Eerder verloor een Siciliaan op eenzelfde manier zijn rijbewijs. Toen hij opnieuw examen deed kreeg hij een gehandicapten rijbewijs.Vorig jaar kreeg die man een schadevergoeding van 20.000 euro. 
cc-foto: Nathan Rupert

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.