Laatste update 13:20
13

Italië zet laf half stapje in de richting van homo-emancipatie

Het heeft lang geduurd, maar ook in Italië kunnen mensen van hetzelfde geslacht nu een samenlevingscontract afsluiten. Onder zware druk van de Europese-Unie en na een veroordeling voor discriminatie door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens hebben Italiaanse holebi’s nu dezelfde rechten gekregen als getrouwde echtparen wat betreft erfenissen, wonen en pensioenen.

Hoop heeft gewonnen van de angst, moed van discriminatie. Liefde heeft gewonnen.

Aldus premier Renzi op zijn Facebookpagina.

Toch is er nog niet al te veel reden om de regenboogvlag uit te hangen, want onder druk van de conservatieve tegenstanders in de Senaat is de tekst wel sterk afgezwakt. Het meest grievende recht dat homokoppels nu wordt onthouden is de mogelijkheid om hun kind, vaak het biologische kind van hun partner, te mogen adopteren.

Minister van Binnenlandse Zaken en lid van de kleine ultrakatholieke partij NCD, Angelino Alfano, strooide vervolgens zout in de wonden met de woorden:

Het is een mooi geschenk aan Italië dat we verhinderd hebben dat twee mensen van hetzelfde geslacht samen een kind hebben. We hebben een antropologische revolutie tegen de natuur verhinderd.

Homorechtenorganisaties hebben aangekondigd op 5 maart te gaan demonstreren Rome.

Cc-foto: Dauno Settantantre

Geef een reactie

Laatste reacties (13)