5

Ivanka Trump heeft het maar zwaar als werkende moeder

Ivanka Trump schrijft in haar nieuwe boek ‘Women who Work’ dat ze het in drukke tijden, zoals tijdens de campagne van haar vader, erg zwaar heeft. Ze was zo erg bezig met overleven, dat ze zelfs geen tijd meer had om te mediteren of om een massage te nemen.

De dochter van Donald Trump, die voor de campagne van haar vader geen enkele politieke ervaring had en een eigen modebedrijf bezit, is samen met haar man Jared Kushner benoemd tot senior-adviseur van de president van Amerika en nu verantwoordelijk voor vrede in het Midden-Oosten. Het stel bezit rond de 240 miljoen dollar in activa en zijn begunstigden van het grotere Trump zakenimperium ter waarde van 741 miljoen.

‘Vrouwen die werken bestaan echt’ schrijft ze in het boek dat dinsdag uitkomt. Hoewel de Amerikaanse dochter van Trump bang was niet serieus genomen te worden als onderhandelaarster of zakenvrouw, wil ze met het boek eerlijk zijn over haar realiteit als een jonge werkende moeder. Dat wil ze doen door bijvoorbeeld een foto te plaatsen van haar en haar kinderen die in de tuin spelen, terwijl ze een veeg op haar wang heeft en haar haar in een staart zit. Dit zou volgens haar eerlijker zijn naar andere werkende moeders.

De titel van haar boek is afkomstig van een van de websites van haar modemerk. Maar het gebruik van de slogan werd hevig bekritiseerd door een van haar voormalige artdirectors die het hypocriet vond van Ivanka Trump om tijdens de campagne van haar vader op te roepen tot betaald moederschapsverlof, terwijl ze er in eerste instantie op fel tegen was in haar eigen bedrijf. De modeontwerpster en adviseur van de president werd vorige werk uitgejouwd tijdens de W20 bijeenkomst toen ze zei dat haar vader een het opnam voor jonge families.

The Guardian: Ivanka Trump’s new book: I’m a working mom who can’t always get a massage

Foto: CC PRO Cvent Inc

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (5)