8

Ja, ik wil maar nee, liever niet

Paars wil voorwaarden huwelijk moderniseren

PvdA, D66 en VVD willen het huwelijk aanpassen aan de moderne tijd en af van het idee dat je met ‘ja, ik wil’ je levenslot in handen van je partner legt. Althans, economisch.


De NOS meldt:

De partijen willen dat alleen zaken gemeenschappelijk worden die samen zijn opgebouwd tijdens het huwelijk. Bezittingen die voor het huwelijk zijn vergaard, maar ook schulden, erfenissen en giften, zouden niet meer standaard moeten worden opgenomen in de gemeenschap van goederen. (…) De aanpassing moet ook voorkomen dat een partner bij een scheiding voor onaangename verrassingen komt te staan. De partijen noemen als voorbeeld een vroegere schuld van de echtgenoot of echtgenote, die pas naar voren komt bij een scheiding.

Volgens D66 Kamerlid Magda Berndsen, een van initiatiefnemers van het voorstel, trouwen alleen stellen in Suriname en Zuid-Afrika onder soortgelijke voorwaarden als in Nederland.

Berndsen ondernam in 2010 al eens een poging de voorwaarden te veranderen, met steun van GroenLinks. De coalitie van CDA, PVV en VVD wees dat toen af.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)