21

Jaarbeurs Utrecht vangt honderden vluchtelingen op

Wethouder: 'Deze tijdelijke opvang past in de lange traditie van Utrecht als mensenrechtenstad'

Dinsdagavond zijn tweehonderd vluchtelingen opgevangen in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Er is in totaal plaats voor vijfhonderd vluchtelingen. De komende dagen zal blijken of al deze plekken in gebruik genomen worden.

Het college van Utrecht heeft maandag al laten weten op zoek te gaan naar middelgrote panden, zoals bijvoorbeeld kantoren, om de vluchtelingen tijdelijk in op te vangen. Omdat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) dinsdag heeft laten weten dat de acute noodzaak voor opvang urgenter en groter is dan voorzien, is daar nu extra vaart achter gezet. 

Wethouder Margriet Jongerius (GroenLinks): 

Deze tijdelijke opvang past in de lange traditie van Utrecht als mensenrechtenstad. Het is hartverwarmend om te merken dat mensen en organisaties in de stad ook een steentje willen bijdragen. Wij zijn als gemeente heel blij met de mogelijkheid die de Jaarbeurs biedt.

De vluchtelingen arriveerden per bus vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel en zullen tot 24 oktober worden opgevangen in de Jaarbeurs. RTV Utrecht meldt dat het college woensdag meer details bekend zal maken over de precieze invulling van de opvang. 

cc-beeld: nicolebkkr

Geef een reactie

Laatste reacties (21)