Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jaarlijkse Moslim-Joodse Conferentie van start

  •  
07-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mjc_300.jpg
"Wij praten mét elkaar, in plaats van over elkaar"
Vandaag is in Wenen voor de vijfde keer de jaarlijkse ‘Muslim-Jewish Conference’ van start gegaan. Ongeveer honderd deelnemers uit negendertig landen, waaronder Palestijnen en Israëliërs, zoeken de dialoog.
De Moslim-Joodse Conferentie is een non-profit organisatie die de communicatie tussen jonge moslims en joden wil bevorderen en de banden tussen hen wil versterken. Daartoe wordt onder meer elk jaar een conferentie georganiseerd, waar mensen kennis, ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen en gezamenlijke projecten kunnen opstarten:
Leren over elkaars religie en filosofie en het ervaren van elkaars religieuze tradities helpt de complexiteit en diversiteit van elkaars cultuur te begrijpen en waarderen. Er zijn geen simpele of snelle oplossingen voor problemen als een gebrek aan communicatie of miscommunicatie. Daarom is MJC vastbesloten continu kennis en ervaringen uit te wisselen en oprechte interesse in elkaar te stimuleren.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.