18

Jacht op neushoorn neemt explosief toe

'We zijn dicht bij een omslagpunt waarop er meer neushoorns worden gedood dan geboren', waarschuwt Endangered Wildlife Trust

Stropers hebben dit jaar alweer meer neushoorns gedood in Zuid-Afrika dan vorig jaar, meldt Trouw woensdag. “De nieuwste cijfers voor de stroperij duiden erop dat er in totaal 455 neushoorns verloren zijn gegaan door illegale jacht sinds begin dit jaar”, zei het departement van Milieu in een verklaring.


Vorig jaar waren 448 neushoorns gedood, tegen 333 in 2010 en slechts 13 in 2007, schrijft Trouw. Stropers verkopen de hoorns van de neushoorns aan Aziaten die onterecht menen dat de hoorn geneeskrachtig is.

Natuurorganisaties vrezen dat het aantal nog veel hoger uitkomt, omdat stropers in november en december traditioneel erg actief zijn. Kirsty Brebner, projectmanager bij de Endangered Wildlife Trust waarschuwt:

We zijn dicht bij een omslagpunt waarop er meer neushoorns worden gedood dan geboren

Zuid-Afrika huisvest nu een van de grootste neushoornpopulaties: ongeveer 18.000 witte en 1600 bedreigde zwarte neushoorns.

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben dit jaar 207 mensen gearresteerd voor stroperij. Om de dieren te beschermen zijn zelfs militairen gestuurd naar het Krugerpark, aldus Trouw.

Trouw: Record aantal neushoorns gedood in Zuid-Afrika

Foto-cc: The Woigals

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)