Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jack de Vries: 'Twexit'

  •  
14-05-2010
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_2cca59c50d.jpg.jpg
[Video] Balkenende onthield De Vries steun ... buitenechtelijke affaire breekt CDA-spindoctor op … treedt af als staatssecretaris van Defensie … man achter 'normen & waarden'-strategie trekt zich terug uit actieve politiek
De Vries, de man die wordt gezien als de motor achter de verkiezingsoverwinningen van Balkenende, raakte in opspraak nadat RTL Boulevard onthulde dat hij door zijn echtgenote uit huis was gezet wegens een buitenechtelijke verhouding met zijn adjudant. Hij legde daarop al eerder zijn publieke campagnewerk voor het CDA neer. Nu legt hij zijn functie als staatssecretaris van Defensie en trekt hij zich terug uit de actieve politiek.
Jack de Vries twittert :
Zoals we op twitter zeggen: twexit. Dank voor alle steun van de vele volgers de afgelopen dagen!
Demissionair staatssecretaris Jack de Vries heeft vandaag een verklaring afgegeven. Dit is de integrale tekst:
“Hierbij maak ik bekend dat ik de minister-president en de minister van Defensie heb laten weten af te zullen treden als staatssecretaris van Defensie. Deze beslissing houdt daarnaast in dat ik me zal terugtrekken uit de actieve politiek en na 9 juni geen zitting zal nemen in de Tweede Kamer.
Ik ben tot deze beslissing gekomen mede vanwege de voortgaande publicitaire druk. Deze legt een onevenredige druk op mijn naaste omgeving.
Bovendien wil ik voluit een ambassadeur zijn voor het ministerie van Defensie en de mannen en vrouwen van de krijgsmacht. Zij hadden en hebben mijn volledige steun. Het is een groot voorrecht geweest drie jaar met en voor hen te kunnen werken. Ik heb willen strijden voor hun draagvlak en wil daar nu geen afbreuk aan doen.
Ook geldt het partijbelang. Ik heb veel aan de partij te danken en wil ook het CDA niet langer met deze discussie belasten.
Politiek is mijn passie, maar het kan en mag niet meer ten koste gaan van datgene waar het echt om draait in het leven: je verantwoordelijkheid voor de mensen die je liefhebben.
Dat dit alles is gebeurd is mijn eigen verantwoordelijkheid. En die neem ik dan ook.”
(einde verklaring)
In EenVandaag constateerde politiek commentator Kees Boonman dat Balkenende weigerde het voor De Vries op te nemen. Hij noemt het vertrek extra pijnlijk omdat De Vries voor zichzelf een grote carrière zag binnen het CDA na het vertrek van Balkenende.
Update 19:35  Er wordt hard geoordeeld over De Vries. In de Volkskrant stelt Jan Kleian van de vakbond ACOM dat De Vries van hem niet had hoeven opstappen wegens de affaire maar dat hij een ‘waardeloze staatssecretaris’ was:
Kleian oordeelt zo negatief over het functioneren van De Vries omdat de bewindsman geen oog zou hebben gehad voor veteranen, geen genderbeleid voerde en zich onvoldoende inspande voor diversiteit binnen Defensie. ‘Zijn beleid raakte kant noch wal. Hij deed populistisch, maar er gebeurde niets. Hij was een echte ‘spindoctor’, volstrekt incapabel’, zei hij vrijdag over de vroegere woordvoerder (spindoctor) van het CDA.
Het CV van Jack de Vries:
Jack (J.G.) de Vries werd geboren op 25 juli 1968. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.