22

Jack Spijkerman biedt Humberto Tan excuses aan

Regilio Tuur maakt Spijkerman op BNR Nieuwsradio duidelijk: "Je kunt dat soort shit niet zeggen op tv"

Jack Spijkerman heeft vrijdag in het radioprogramma BNR’s Friday Move excuses gemaakt aan presentator Humberto Tan, voor de pijnlijke grap die hij in november maakte tijdens de uitzending van RTL Late Night. Spijkerman zei toen tegen Tan: “Mijn hemel zeg, niet alleen donker maar ook nog dom.”

Volgens Spijkerman is de opmerking volledig uit zijn verband gerukt:

Humberto zei eerder in de uitzending: ‘Jack, Je zit aan tafel met een donker iemand, twee homo’s en een lesbienne. Jij bent de enige normale’. Iets verderop in de uitzending gaf hij bewust foute antwoorden op een voetbalvraag. En toen zei ik ‘je bent niet alleen donker, je bent ook nog dom’. Maar De Wereld Draait Door heeft alleen dat laatste stukje uitgezonden.”

Spijkerman verklaarde dat hij na het incident een week lang beveiliging heeft gekregen, omdat hij “aan alle kanten hartstikke bedreigd” werd. Spijkerman vervolgt:

Humberto is een goede vriend van me. Ik heb toch niet gezegd dat alle donkere mensen dom zijn? Humberto zei eerst ‘ik ben donker’. Als hij had gezegd ‘ik ben Brabander’, dan had ik gezegd ‘niet alleen Brabander, maar ook nog dom’. Ik heb er niks racistisch mee bedoeld.”

Tijdens het interview met Spijkerman komt Regilio Tuur de studio binnen, die duidelijk weinig begrip kan opbrengen voor de verklaring van Spijkerman:

Jij bent mijn vriend, okay? Maar ik had je een schop onder je kont gegeven. Ik was opgestaan en zou ‘What the fuck is wrong with you?’ gezegd hebben. Ik ken jou en Humberto kent jou, al heel wat jaren, maar je kunt dat soort shit niet op tv zeggen. Mensen begrijpen dat niet.

Op dat moment komt Spijkerman tot inkeer:

Dan bied ik bij deze mijn excuses aan, want dan is het totaal verkeerd overgekomen. Humberto: ook excuses bij deze. Als dat inderdaad zo is overgekomen – en hij heeft een bepaalde kleur, en hij kan daar dus over oordelen – neem ik dat onmiddellijk aan. Oprechte excuses.

Luister het hele interview met BNR hier terug.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)