Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jack Spijkerman: Ik mag racistische 'grap' maken

  •  
12-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
765 keer bekeken
  •  
spijkerman_300.jpg
Programmamaker schoffeert Humberto Tan in eigen show
Oud tv-coryfee Jack Spijkerman heeft in de talkshow RTL Late Night een pijnlijke racistische grap gemaakt. Spijkerman was te gast omdat hij na lange afwezigheid binnenkort weer op de buis te zien als presentator van de voetbalquiz Koning Voetbal.
Jack Spijkerman in de fout door Joop-nl Eerder in het programma maakte hij al een ‘grappig’ bedoelde opmerking tegen Tan over diens Surinaamse achtergrond. Daarna legde hij Humberto Tan een aantal quizvragen voor. Toen de presentator fout antwoordde riep Spijkerman tegen Tan: “Mijn hemel zeg, niet alleen donker maar ook nog dom”. Humberto perste na de opmerking zijn lippen op elkaar en de studio leek zich met ongemak te vullen. Spijkerman riep daarop naar het publiek: “Ik mag het zeggen hoor, tegen hem.”
Homohaat en racisme zijn twee hardnekkige problemen in de voetbalwereld die tot toenemende bezorgdheid leiden. Humberto Tan reageerde enkele maanden geleden fel op de kleinerende opmerkingen over een ‘negertje’ door een sportcommentator van de NOS.
Bekijk de hele uitzending van RTL Late Night hier.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.