15

Jacques Chirac: Ik stem op Hollande

Oud-president passeert partijgenoot en huidige Franse president Nicolas Sarkozy en kiest voor socialist François Hollande

Voormalig president van Frankrijk Jacques Chirac laat partijgenoot Nicolas Sarkozy links liggen en stemt bij de Franse presidentsverkiezingen komende maand op de socialist François Hollande. Dat meldt de Franse krant Le Parisien. Ook zijn dochter Claude en zijn zoon Frédéric Salat-Baroux bevinden zich in kamp Hollande. Zijn echtgenote, Bernadette, blijft trouw zweren aan Sarkozy.

Chirac maakte eerder al bekend dat zijn partijgenoot Sarkozy niet op zijn steun kan rekenen. Bernadette blijft Sarkozy trouw omdat ze meent dat Hollande ‘het niet heeft’ om president van Frankrijk te zijn. Ze blijft zich actief inzetten om zijn herverkiezing mogelijk te maken.

Volgens een voormalig adviseur kiest het gezin van Chirac voor Hollande omdat het met Sarkozy ‘altijd oorlog is’. De socialist daarentegen is altijd erg vriendelijk geweest.

Jacques Chirac kondigde vorig jaar aan ook in aanloop naar de tweede stemmingsronde zijn keuze voor Hollande naar buiten te zullen brengen. Vanwege gezondheidsproblemen is dit echter niet mogelijk en dus doet een aantal van zijn familieleden het voor hem.

Le Parisien: Le clan Chirac penche pour Hollande

Geef een reactie

Laatste reacties (15)