Laatste update 15:42
38

Asscher gaat Samsom uitdagen

Update 15.40 uur: Lodewijk Asscher stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Dat meldt de NOS. Asscher heeft naar eigen zeggen lang na moeten denken over de beslissing, maar wil zich nu toch met Diederik Samsom meten. Eerder op dag verscheen in de Volkskrant nog een open brief van PvdA-bestuurders met een oproep aan Asscher om zich verkiesbaar te stellen.
Maandag komt Asscher met een toelichting op zijn kandidatuur.

Eerder:
Tweede Kamerlid Jacques Monasch gaat de strijd aan met Diederik Samsom voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Onder de titel “Nieuwe Wegen” presenteert Monasch donderdag zijn plannen voor de koers van de partij.

Die koers moet een nieuwe worden, zo vindt Monasch. De discussie binnen de partij wordt wat betreft het Kamerlid opengegooid. Ook niet-leden zouden in staat gesteld moeten worden mee te debatteren en beslissen.

De aankondiging van Monasch komt voor velen als een verrassing. Nog maar een half jaar geleden liet hij weten na de komende verkiezingen niet terug te willen keren in de Kamer. Die beslissing heeft dus niet lang stand gehouden.

Of ook vicepremier Lodewijk Asscher zich nog in de strijd zal mengen, is nog altijd de vraag. In Den Haag houdt men er rekening mee, maar zelf laat “de kroonprins van de PvdA” nog in het midden of hij zich verkiesbaar stelt of niet.

Bron: NOS / cc-beeld: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (38)