Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jacques Wallage: Stop met ouderwets regeerakkoord

  •  
19-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Right to Know Day 2011

© Right to Know Day 2011

Voormalig Partij van de Arbeidpoliticus Jacques Wallage stopt als voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur. In een afscheidsinterview in Trouw geeft de oud-fractievoorzitter van de PvdA vandaag nog een laatste advies: “Stop met die ouderwetse regeerakkoorden”. Wallage pleit voor een beperkt regeerakkoord. Een startdocument waarin niet alles voor de komende vier jaar wordt vastgelegd. De coalitie moet volgens hem kernvragen stellen en richting bepalen. “De hoofdlijnen moeten vervolgens worden uitgewerkt door ministers, die onder andere tot taak hebben het openbare debat in het parlement te voeren.”
Wallage stelt dat met deze werkwijze het hele conflict rond vluchtelingen helemaal niet was ontstaan. “Ik denk dat iederéén vindt dat we ons open moeten blijven stellen voor mensen die voor dood en verderf op de vlucht zijn, en dat er een handzame methode moet komen om mensen die nooit in aanmerking zullen komen voor asiel, buiten te houden. Dat is dan het uitgangspunt, dus dit schrijf je op in een beperkt regeerakkoord.”
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.