9

Jamie Oliver lanceert petitie voor voedselonderwijs

Jonge generaties dreigen eerder te sterven door ongezond eten

Kinderen die nu opgroeien gaan korter leven dan hun ouders omdat ze ongezond eten. Obesitas is een explosief en wereldwijd probleem. De Britse chef Jamie Oliver wil het probleem tackelen door onderwijs. Een petitie daartoe telt inmiddels bijna 200.000 ondertekenaars. Kinderen hebben vaak geen idee waar wat ze in hun mond stoppen vandaan komt, laat staan wat er in zit.


Oliver schrijft:

We worden momenteel geconfronteerd met een wereldwijde epidemie van obesitas, met 42 miljoen kinderen jonger dan vijf die kampen met overgewicht of obese zijn. Het komt er op neer dat de volgende generatie korter zal leven dan hun ouders als er niets gedaan wordt om deze alarmerende statistieken te keren. 

Ik vraag je daarom twee simpele dingen te doen, ten eerste deze petitie te tekenen om je steun te betuigen aan verplicht voedsel praktijkonderwijs in scholen over de hele wereld en dan – zeer belangrijk – dat te delen via je sociale netwerken.
Het is van wezenlijk belang dat we toekomstige generaties wapenen met de levensvaardigheden die ze dringend nodig hebben om gezonder, gelukkiger en productiever te leven. Ik geloof met passie dat dit een mensenrecht is van ieder kind en ik hoop dat je die mening deelt.

Als je me kunt helpen om miljoenen mensen de petitie te laten tekenen dan kunnen we een beweging tot stand brengen die krachtig genoeg is om alle G20-regeringen tot actie te dwingen. Voedseleducatie zal verschil maken voor de levens van volgende generaties, dus help ons alsjeblieft. We kunnen het niet zonder je doen.

De petitie staat hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)