23

Satiricus Jan Böhmermann stopt voorlopig met televisie

De Duitse tv-presentator en satiricus Jan Böhmermann heeft besloten voorlopig niet meer op televisie te verschijnen. Dat kondigt hij aan in een bericht op Facebook. Böhmermann schrijft dat hij zich terugtrekt ‘zodat de maatschappij en internet zich weer op belangrijke dingen kunnen concentreren, zoals de vluchtelingencrisis, kattenvideo’s en het liefdesleven van Sophia Thomalla’.

Het is voor het eerst dat Böhmermann van zich laat horen sinds de rel ontstond om zijn gedicht over de Turkse president Erdogan. Daarin beschuldigde hij Erdogan onder meer van terrorisme en een speciale liefhebberij voor geiten. Böhmermann zei er direct bij dat hij voor die uitspraken vervolgd kond worden en dat is precies wat nu lijkt te gebeuren. De Turkse regering heeft een officieel verzoek ingediend voor een Duits strafrechtelijk onderzoek naar de uitspraken en daar wordt nu gehoor aan gegeven.

Böhmermanns werkgever, de omroep ZDF, heeft laten weten volledig achter de satiricus te staan. Zowel moreel, als ook bij het verlenen van juridische bijstand. ‘We zullen hem bijstaan tot aan de hoogste rechter,’ aldus directeur Thomas Bellut tegen Der Spiegel.

Bron: NOS

Geef een reactie

Laatste reacties (23)