73

Jan Mulder vaart keihard uit tegen Nebahat Albayrak

De geboorte van het populisme? ... Columnist in 2001: "U spreekt als een weerzinwekkende politicus!"

Bij DWDD werd kandidaat fractievoorzitter Martijn van Dam door Matthijs van Nieuwkerk deze week onderworpen aan een soort populisme-test. De harde aanpak overviel hem zichtbaar. Ruim tien jaar geleden overkwam Nebahat Albayrak, nu ook kandidaat voor het leiderschap, iets soortgelijks. In november 2001 schoof ze aan in het programma van Barend & Van Dorp, de eerste late night talkshow in Nederland. Cabaretier Paul van Vliet vertelt over de kracht van de Nederlandse taal. Voor Jan Mulder reden om uit te varen over het taalgebruik in het parlement. Hij wil dat er meer op elkaar gescholden wordt.


Baren & Van Dorp, nov 2001: Jan Mulder haalt uit… door Joop-nl
Verderop in het programma gaat het over de kwestie rond Rob van Gijzel. Deze had na een conflict met fractieleider Ad Melkert de Tweede Kamer abrupt verlaten. De uitleg die Albayrak gaf, beviel Jan Mulder niet: “U praat echt als een weerzinwekkende politicus!”

Parlementair verslaggever Lucas Benschop van Nu twitterde er over, wij zetten de fragmenten achter elkaar.

Houdt Albayrak zich staande tegen het verbale geweld? Oordeel zelf. 

Bekijk de hele aflevering van Barend & Van Dorp hier.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (73)