18

Jan Nagel (50Plus) ruziet met ouderenvakbond

Ouderenpartij scheldt op Twitter tegen Anbo

Er is weer gekijf in de grijze politiek uitgebroken. Jan Nagel, oprichter van de 50Plus partij die na de Provinciale Statenverkiezingen kans maakt op twee cruciale zetels in de Eerste Kamer, opent de aanval op ouderenvakbond Anbo.

50Plus twittert:

ANBO weigert advertentie van #50PLUS omdat men geen advertenties van politieke partijen zou accepteren. ANBO, kritiekloze trieste FNV kloon

De partij wilde in het blad een advertentie te plaatsen om leden te werven. Dat zag de vakbond niet zitten. Volgens Nagel werd de advertentie eigenlijk geweigerd omdat de 50Plus partij een veel orthodoxer standpunt heeft over pensioenen dan de Anbo, een vakbond die onderdeel is van de FNV en wel bereid is tot hervormingen.

Volgens de Anbo ging aan de weigering het een en ander vooraf. Een woordvoerder zegt in de Volkskrant: ‘Hij (Jan Nagel, red.) heeft vlak voor de verkiezingen ons bijna gedwongen om hem te interviewen. Als we niet zouden toestemmen, zou hij ons zwart maken. Dat is niet de manier waarop we willen werken.’

De wervingsadvertentie is voor Nagel cruciaal omdat zijn partij in twee maanden tijd 1200 leden moet zien te krijgen, anders ontvangt 50Plus geen subsidie. 

Het is niet voor het eerst dat ouderen elkaar de tent uitvechten. In de tweede helft van de jaren negentig haalde de Ouderenpartij zes zetels in de Tweede Kamer maar viel al vrij snel ruziënd uiteen.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)