Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jan Roos besmeurt kandidaat van Thierry Baudet

  •  
05-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
439 keer bekeken
  •  
Debat over referendum

© 2016-04-13 17:37:54 DEN HAAG - Jan Roos (L) en Thierry Baudet (R) voor aanvang van het Tweede Kamerdebat over de uitslag van het raadgevend referendum over het associatieverdrag tussen de Eur

Jan Roos, lijsttrekker van de PVV-afsplitising VNL, stelt in NRC een kandidaat van het Forum voor Democratie van Thierry Baudet eerder voor zijn partij te hebben afgewezen. Roos zegt “niet vrolijk” te zijn geworden van een onderzoek dat een particulier recherchebureau in zijn opdracht uitvoerde naar de antecedenten van Yernaz Ramautarsing. Dat werd uitgevoerd omdat de student politicologie met een notoire hang naar media-aandacht zich gemeld had bij VNL als kandidaat.
NRC schrijft op basis van anonieme bronnen dat familieleden van de blogger, die op de negende plaats staat op de kandidatenlijst van Baudet, crimineel zouden zijn. “Ik vermoed dat dit gaat over verre familie die ik niet op regelmatige basis spreek of zie,” zegt Ramautarsing in een reactie.
Baudet zegt dat hij het geen probleem vindt dat Ramautarsing bij zowel VNL als zijn FvD op de kandidatenlijst probeerde te komen. Wel moet de blogger stoppen met het verkondigen van standpunten die niet in overeenstemming zijn met de partijlijn. Zo mag Ramautarsing niet langer beweren dat hij tegen Zwarte Piet is en is hij voorstander van vrij wapenbezit. Hij was in 2012 kandidaat voor de Libertarische Partij.
Baudet en Roos werkten eerder samen in de campagne van het anti-EU referendum van GeenPeil. In december kondigden de twee nog een niet-aanvalsverdrag af.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.