Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jan van der Marel nieuwe directeur-uitgever NRC Media

  •  
22-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Van der Marel volgt Hans Nijenhuis op
Hans Nijenhuis, voormalig directeur-uitgever van NRC Media maakte onlangs bekend zijn functie neer te leggen en tot de hoofdredactie van NRC Handelsblad toe te treden. De directie heeft inmiddels gekozen voor een opvolger: Jan van der Marel.
Jan van der Marel is nu directeur advertising bij de Persgroep. Hiervoor was hij onder meer commercieel directeur bij Het Parool en directeur bij Metro International. Van der Marel moet nog worden benoemd door de aandeelhouders.
De overstap van Nijenhuis naar de hoofdredactie is een wat vreemde move voor het concern, waar het management al wordt verweten zich te veel te bemoeien met de redactie. Nijenhuis, voormalig correspondent Moskou, chef buitenland en adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, begon in april 2010 als uitgever, schrijft NRC.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.