Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jan van Maanen wint Sonneveldprijs

  •  
13-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Jan_van_Maanen.jpg
Jury: Stem als een klok, die ouderwetse vorm van cabaret combineert met actualiteit
Jan van Maanen heeft maandagavond met zijn ‘One Jan show’ de Wim Sonneveldprijs gewonnen. De jonge cabaretier nam de prijs in ontvangst in de Kleine Komedie in Amsterdam.
De jury prees Van Maanen om zijn ‘stem als een klok’ die een ‘ouderwetse vorm’ van cabaret combineert met de actualiteit. Dat schrijft De Volkskrant dinsdag.
Ook Van Maanen’s techniek en slotlied waren pluspunten voor de beoordelaars. Het publiek deelde die mening en ging mee in de keuze van de jury. Marjolein van Kooten en Mattijs Verhallen werden respectievelijk tweede en derde. De drie spelen vanaf september in theaters door het hele land.
De Wim Sonneveldprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Tot de eerdere winnaars behoren grote namen als Mike Boddé en Thomas van Luyn, Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Droog Brood, Claudia de Breij en Rooyackers Kamps & Kamps.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.