Laatste update 11:06
12

Janine Abbring presenteert volgend seizoen Zomergasten

Janine Abbring wordt de nieuwe presentator van VPRO’s Zomergasten. Abbring is eindredacteur van het satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach, en won daarmee in 2016 de Nipkowschijf. Eerder was ze een van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door en presenteerde ze samen met Menno Bentveld Vroege vogels. Abbring was de laatste jaren vooral achter de schermen aan het werk, wat haar naar eigen zeggen prima beviel. ‘Maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten’ aldus Abbring.

In het live interviewprogramma worden bekende Nederlanders uit de cultuursector, de wetenschap en het bedrijfsleven uitgenodigd om hun eigen favoriete televisieavond samen te stellen. Janine Abbring neemt het stokje over van Thomas Erdbrink die het afgelopen seizoen presenteerde. Eerder kregen onder andere Wilfried de Jong, Jelle Brandt Corstius, Bas Heijne, Connie Palmen en Joost Zwagerman de eer.

Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO is erg blij met de keuze voor Abbring als nieuwe presentatrice. ‘Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Daarbij zoekt ze risico’s op en durft ze ook zichzelf te tonen in de gesprekken. Ze schuwt niet om gasten op een positieve manier uit te dagen.’

De goed bekeken interviewserie wordt vaak erg kritisch gevolgd. Het is bij uitstek een programma waar iedereen een mening over heeft. Hoe Abbring daarmee om zal gaan vindt ze nog moeilijk in te schatten: ‘Ik neem me natuurlijk voor om me te wapenen tegen kritiek en niet te veel op social media te kijken. Opmerkingen over mijn uiterlijk interesseren me in elk geval geen fuck. Ik zie mezelf ook niet als lekker wijf, ik ben meer een inhoudelijke maker dan een mooi plaatje.’

Afgelopen seizon schoven onder andere Dyab Abou Jahjah, Hedy d’Ancona en Mark Rutte aan. Wie de gasten zullen zijn van het nieuwe seizoen is nog niet bekend.

Foto: Screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (12)