Laatste update 08:14
2

Japans jongetje dat voor straf in bos is achtergelaten eindelijk gevonden

Het zevenjarig Japans jongetje dat door zijn ouders in het bos is achtergelaten, is na een week door de autoriteiten gevonden. Dat meldt CNN. Het nieuws van het stel dat hun kind voor straf  achterliet en niet meer terug kon vinden,  ging de hele wereld over. In Japan wordt de kleine man met Rambo vergeleken.

De kleine Yamato Tanooka werd door zijn ouders voor straf achtergelaten omdat hij met stenen gooide. De jongen – die op het Japanse eiland Hokkaida woont –  is gevonden op een terrein waar militairen trainen. Het gebied is ongeveer zes kilometer van de plek waar zijn familie hem achterliet. Hij zegt daar de eerste dag meteen heengelopen te zijn. De autoriteiten vonden Yamato in ‘normale’ staat en gaven hem een rijstbal en water omdat hij honger en dorst had.

De ouders van het kind hadden in eerste instantie niet eerlijk verteld dat zij hun zoon hadden achtergelaten voor straf, uit angst voor de Kinderbescherming. Zij zeiden dat hij wilde groenten aan het plukken was toen hij verdwaald raakte. Halverwege de zoektocht gaven ze eerlijk toe dat zij de jongen in een gebied met beren hadden achtergelaten, omdat hij met stenen naar auto’s en mensen gooide. In een persconferentie betuigt de vader zijn spijt.

De afgelopen weken raakten ook de Amerikaanse ouders van het kind dat in het leefgebied van de gorilla Harambe viel  in opspraak. De online-heksenjacht blijft natuurlijk niet uit. Zij krijgen doodsbedreigingen en worden ervan beschuldigd indirect verantwoordelijk te zijn voor de dood van het dier. Ook worden ze door autoriteiten onderzocht voor verwaarlozing.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)