15

Japanse uitvinding gaat de strijd aan met ‘vind ik leuk’

Hoe het menselijke instinct voor geluk de wereld veiliger maakt

In de toekomst volgen we op social media geen meningen meer maar menselijke instincten. Althans, als het aan de Japanse uitvinders van Neurowear ligt. Ze bedachten onder andere de Shippo tail. Deze wollige staart staat via sensoren in verbinding met je hersenen. Wanneer je blij bent gaat de staart zwaaien en leest een app je stemming af en linkt dit gevoel van euforie aan de locatie waar je op dat moment bent. Zo zou je op Google maps kunnen zien waar je vrienden het gelukkigst zijn. Intiemer sociaal kan bijna niet.

Nerowear doet experimenten met fashion items en gadgets die onze hersenengolven volgen. De Shippo tail wordt momenteel nog uitgetest, maar wie weet is hij in de toekomst echt op de markt te verkrijgen. Eerder bracht het Japanse bedrijf de ‘Necomimi’ op de markt. Dat is koptelefoon van kattenoren met LED-verlichting die gaat branden als je happy bent. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)